Tegenslag voor Robert Schotman

Racesport: 08 maart 2017

Robert Schotman, tweede van links, samen met de vijf overige R3 bLU cRU Challenge talenten

 

Een zitje bij één van de topteams, een start in het World Supersport 300 kampioenschap, uitgekozen worden als één van de talenten voor het Yamaha bLU cRU programma, het seizoen 2017 zag er op voorhand geweldig uit voor Robert Schotman. Helaas is er een fikse kink in de kabel gekomen en zijn de vooruitzichten vooralsnog onzeker voor de coureur uit Dordrecht.

Voor Robert Schotman ging in 2014 een droom in vervulling toen hij werd geselecteerd als coureur voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De coureur uit Dordrecht die al op vijfjarige leeftijd begon met racen kende een goed eerste seizoen in de talenten competitie van het MotoGP wereldkampioenschap. Ook in het tweede seizoen leek er in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht totdat een aantal tegenslagen roet in het eten gooide.

Schotman koos er vervolgens voor om het racen in 2016 op een iets lager pitje te zetten en school even voorrang te verlenen. Naast dat Schotman zijn gymnasium diploma wist te halen liet hij zijn talent wel weer spreken door nog even zijn vijfde titel in zijn carrière mee te pakken door kampioen te worden in de KTM Duke Battle.

Eind vorig jaar besloot Schotman zich voor 2017 weer te focussen op de volgende stap op internationaal niveau. Deze missie leek te slagen toen Schotman als één van de zes talenten uitgekozen werd voor het talenten programma van Yamaha, de R3 bLU cRU Challenge. Schotman werd vervolgens ondergebracht bij het Italiaanse GRT Yamaha, het team dat in de World Supersport klasse als officieel Yamaha team met Lucas Mahias en Federico Caricasulo aan de start verschijnt. Een fantastische kans.

Nadat Schotman onlangs in een presentatie samen met andere Yamaha ster rijders door Yamaha Motor Europe in het Italiaanse Gerno di Lesmo als officieel Yamaha YZF-R3 coureur in het World Supersport 300 kampioenschap werd gepresenteerd kreeg de Nederlander een aantal dagen later een behoorlijk tegenslag te verwerken in het vinden van het benodigde budget.

Op dit moment is er nog geen afdoende zekerheid of de benodigde sponsorinkomsten voor de vereiste eigen bijdrage aan het team kan worden gevonden. Schotman, Yamaha Motor Europe en ook het GRT Yamaha Team werken momenteel hard aan een oplossing maar het moge duidelijk zijn dat de tijd dringt nu het seizoen al over een aantal weken van start gaat.

Het komt niet vaak voor dat een Nederlands talent zo’n internationale kans krijgt van een Japans merk in een top team. Mocht u sponsor willen worden of de altijd goedlachse en sympathieke Schotman op een andere manier willen helpen om alsnog tijdens de eerste World Supersport 300 wedstrijd aan het einde van deze maand op het Motorland Aragon Circuit in Spanje aan de start te kunnen verschijnen, neem dan contact op met:

info@www.robertschotman.nl
tel.: 06-47250810
Naast de meerdere mogelijkheden van logo exposure op de officiële R3 motor, het pak en de helm van Robert en garanties voor media aandacht beschikt Robert via het Italiaanse team en Yamaha over interessante hospitality mogelijkheden. Uiteraard behoren ook de aanwezigheid van Robert en zijn motor op bedrijfspresentaties en andere gelegenheden tot de mogelijkheden.

Laten we hopen dat deze missie slaagt.