Schotman veroverd koppositie in KTM kampioenschap op de Nürburgring

Op een zonovergoten en favoriet circuit in Nürburg Duitsland, is Schotman met een 2e en 1e finishpositie tijdens het IDM Supermono event, de nieuwe leider in het KTM Duke klassement geworden. Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag kon Robert de overwinning na een zeer spannende wedstrijd net niet winnen. Op zondag lukte het hem wel om te winnen met een overtuigende voorsprong.

KTM690Nurburgring2

 

Foto: Schotman in zijn vloeiende stijl eenzaam op kop in race 2 in de Supermono KMT Duke klasse

Schotman in zijn bekende breed lachende stijl, zeker na deze overwinning en het overnemen van de kampioenschapspositie:

“Vooral het eerder openen van het gas met de Duke is wat ik heb bijgeleerd dit weekend. Deze KTM Duke heeft duidelijk meer vermogen dan de RC 390. Tijdens de vrije trainingen reed ik samen met Arie Vos. Ik zie dan de verschillen tussen ons en die bespreken we uitvoerig. Arie geeft dan tips die ik uitprobeer en ook altijd een verbetering opleveren in rondetijden. Met Arie kan ik leren in een racesimulatie, bij hoge snelheden, dat is het voordeel van deze KTM cups. Ik heb dit weekeinde ervaren dat op een Duke 690 toch echt eerder een nieuwe achterband nodig is dan op de RC390. Je mist teveel grip en krijgt teveel wielspin als je band niet in orde is. En dat koste me de winst in race 1. Race 2 kon ik laten zien wat ik in huis heb.”

Tevreden schut Schotman de hand en evalueert zijn race met zijn collega cup rijders. “Het is niet dat Schotman zo goed is hoor, maar wij willen gewoon niet bij hem in de buurt rijden, vandaar dat we hem laten winnen, des te eerder stroomt hij door naar de supersport”, aldus een lachende en niet nader te benoemen cup-genoot. Het tekent de ontspannen en sportieve sfeer binnen de rijders in deze Duke Battle cup. Dezelfde sfeer als in de 390cup. Precies ook waar de organisatie naar streeft. Met standaard motoren, een minimum aan sleutelen en een overbrugbaar budget veel plezier beleven aan de wegrace motorsport.

“Dankzij de extra trainingstijd op vrijdag kon Schotman met mij oefenen in welke bochten hij eerder het gas moest openen om tijd te winnen. Dat is voor de meeste jeugdrijders de volgende stap na de KTM RC cup, dus ook voor Robert. Ik kan mijn ervaring van al mijn racejaren inbrengen door zelf ook te trainen en racen in de KMT RC en Duke cup. Die nieuwe ervaring deel ik dan weer met de cuprijders. Zo draag ik op een leuke en praktische manier mijn steentje bij aan een nieuwe generatie coureurs die zo kunnen voorbereiden op een sportieve carrière in diverse wegrace klassen’, aldus de meervoudige kampioen, Arie Vos.