Schotman toont zijn klasse in twee spannende races

In de World Supersport300 klasse in Misano kwalificeert Schotman zich op een 3e startpositie. De finish op positie 5 levert 11 WK punten op waardoor hij zich nestelt op de 9e positie in het WK.
Maar tijdens de Dutch TT in Assen, racet Schotman zich van een 4e startopstelling naar de winst. Daarmee mag hij zich de eerste TT-winnaar noemen in de Supersport 300 klasse!

WSBK SSP300
Leuk detail bij een prima kwalificatie was het feit dat er voor het eerst een frontrow positie werd behaald. Daardoor kon Schotman als 2e de bocht in bij de race. ” Na 6 ronden strak in het wiel van de leider, kon ik de leiding overnemen. Prima gevoel. Zoals gebruikelijk in onze klasse val je dan alleen weer snel ten prooi aan de achtervolgers omdat slipstream zoveel invloed heeft bij deze lichte straatmotoren. Ik besloot daarom even in de groep te volgen om vervolgens in de laatste twee ronden toe te slaan. Maar ik kwam niet lekker meer in mijn aanvalsritme en dat koste me de overwinning. Na de evaluatie besloten we om in de volgende races anders te werken. En dat mocht ik in de Dutch Supersport 300 klasse tijdens de TT-Assen uitproberen.

TT-Assen Dutch Supersport 300 race
29 coureurs uit 5 landen die op 3 merken Supersport motoren met elkaar de degens wilden kruisen voor de titel TT-Assen kampioen 2017!

“Ik heb er echt van genoten omdat het alles in zich had van een spannende race en vooral ook omdat het best overeenkwam met de race in Misano. Perfect voor mij om mijn nieuwe SSP300 strategie uit te proberen. En die bleek te werken. Racen voluit van start tot finish, wat er ook zou gebeuren. Niet meer in de afwachtende modus als ik me niet zou kunnen losrijden. Vol er voor blijven gaan. En dat heeft me de titel opgeleverd. Ik ben blij!
Over de crash in de laatste ronde, kan ik alleen maar zeggen dat ik Dennis kon uitremmen, maar nadat ik een oranje motor met een te late remactie voorbij zag komen besloot juist harder te remmen en kiezen voor een betere exit. Daardoor kon ik de crash vermijden. Die exit was nu iets minder relevant omdat Koopmans en Van Straalen de GT niet haalden en ik onbedreigd voor de winst kon gaan.

Een extra woord van dank aan het Pearle Gebben Racing team en Yamaha Nederland. Dankzij hun inzet kon ik strijden om het podium en daarom ben ik ook blij. Samen hebben we de overwinning gescoord!