Schotman opnieuw richting de punten in Imola

Vorige week reed Robert Schotman in Assen de tweede World Supersport 300 race van het seizoen. Hij gaf zijn fans en het thuispubliek een mooie race tijdens een bizarre wedstrijd, rijdend in de kopgroep, vechtend voor het podium. Maar door een incident met een andere rijder, mocht het op zijn thuiscircuit niet zo ver komen, hij ging onderuit. Na de eerste 2 races uit te zijn gevallen is het doel wederom punten pakken. Op moederdag 14 mei is de herkansing, in Italië op Imola, wat voor Schotman een nieuw circuit is.Assen is een van Robert’s favoriete circuits en dit liet hij al gelijk vanaf het begin van het weekend zien door er zeer goed bij te zitten. Hij zat bij de vrije trainingen in de top 10 en mocht dus naar de superpole 2, waarmee hij verzekerd was van een startplek bij de eerste 12. In deze kwalificatie was de verkeerde tactiek gekozen. Daardoor bleef de snelste tijd wat achter op de andere rijders. Resultaat 11e startplaats voor de race voor zondagmiddag.

“Ik wist dat ik de snelheid had om in de kopgroep mee te kunnen strijden. Bij de start liet ik me niet gek maken en ook in de eerste twee ronden hield ik mij tamelijk rustig. Vanaf ronde 3 begon ik plaatsen naar voren te komen, maar door de harde wind was de invloed van slipstream ontzettend groot. Zo ging ik plots van de zevende plaats naar de eerste plaats, zonder dat dit mijn bedoeling was. Mijn doel was namelijk niet om gelijk op kop te rijden maar om er voor te zorgen dat ik er goed bij zat voor de laatste ronde. Eenmaal vooraan de kopgroep kon ik me goed handhaven rond de 5e positie. De coureurs om me heen waren echter aan het duwen en trekken alsof het de laatste ronde was, terwijl we er nog acht moesten. Het was echt een gekkenhuis! Doordat iemand me afsneed in de Strubben moest ik van mijn gas af en verloor ik de grip en ging onderuit. Heel erg zonde om in mijn thuisrace niet de finish te halen. Ik kon ook niet verder na de val, want mijn velg was krom en de achterband lek. Mijn race was over en uit, ik baalde ontzettend.”

Komend weekend wordt de volgende race in de WSBK series gereden op het circuit van Imola in Italië. Hier gaan Schotman en zijn GRT racing team er weer volop tegen aan met als focus punten scoren voor het kampioenschap.

Live meegenieten van de spannende Supersport300 klasse kan met beeld en commentaar via Eurosport 2 zondag 14 mei vanaf 14.15 uur. Via www.worldsbk.com is de race ook met live timing te volgen.