Schotman op het World Supersport 300 podium in Magny-Cours

Robert Schotman heeft een zeer succesvol weekend gehad in Magny-Cours! Na al eerder derde te zijn geworden in Duitsland mocht Robert nu voor het eerst echt het WK-podium op.

Vorige week reisde de World Supersport 300 paddock af naar Frankrijk voor een race in Magny-Cours. Robert kende een sterke start van het weekend en kwam snel op gang.

‘In de vrije trainingen reed ik voornamelijk alleen zodat ik de baan goed kon leren kennen. Daarnaast is het belangrijk ook zonder slipstream snel te kunnen zijn. Magny-Cours is geen lastige baan en heeft een aantal mooie snelle bochten. Ik wist me steeds te verbeteren en kwam op de 5e positie na twee vrije trainingen. Doordat ik in de top 10 stond was ik automatisch geselecteerd voor Superpole 2’

Na een zonnige vrijdag, regende het op zaterdag, de dag van de Superpole. Dit leidde tot de eerste natte sessie van het jaar voor Robert.

‘Het was de eerste natte sessie van het jaar, waardoor ik wel een beetje zenuwachtig was. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Toen we de baan op gingen probeerde ik gelijk op snelheid te komen om de banden goed warm te houden. In de eerste 2 ronden kwamen een aantal rijders me voorbij, er waren echter ook al een paar rijders gevallen dus ik wilde niet te veel pushen. Mijn gevoel was goed en iedere ronde verbeterde ik mijn tijd. Uiteindelijk had ik een mooie 4 startpositie veroverd.

De race op zondag werd gelukkig op een droge baan gereden ondanks wat gespetter bij de aanvang. Na heel het weekend in de top 5 te hebben gestaan had ik veel vertrouwen voor de race. Ik maakte een goede start en na 5 bochten ging ik aan kop. De hele race was het inhalen en op het scherpst van de snede racen. Ik wist me constant voorin de kopgroep van 9 man te handhaven. Met nog 2 rondes te gaan ontstond er een gaatje naar de voorste rijder door een groot aantal schermutselingen. Ik ging als 3e de laatste ronde in en samen met de rijder voor me probeerden we het gaatje te dichten. Het tempo ging hierdoor flink omhoog, dit maakte het onmogelijk voor mij om nog een inhaalactie in te zetten. Ditzelfde gold voor de rijders achter me dus ik kwam als 3e over de streep. Uiteraard was ik heel erg blij en tevreden. Ik zat al vaak dicht bij het podium en nu is het me gelukt!
De laatste race van het seizoen is op het circuit van Jerez in Spanje in het weekend van 22 oktober, dan ga ik er weer vol voor.’