Schotman gemotiveerd om te scoren in Donington

Robert Schotman is erg gemotiveerd om een goed een resultaat te behalen op Donington Park, nadat hij in de laatste twee wedstrijden buiten zijn eigen schuld om in de eerste ronde van de motor werd gereden. Op het Britse circuit wordt zondag de zesde race van het World Supersport 300 seizoen verreden.

Robert Schotman reed vorig jaar niet in Donington, omdat hij toen nog herstellende was van zijn bekkenblessure. In 2017 reed de MTM MotoPort Kawasaki coureur wel op het Britse circuit en was toen goed onderweg. Robert hunkert naar een goed resultaat, aangezien hij de laatste twee races niet verder kwam dan de eerste ronde. In de beide wedstrijden werd Robert door een andere rijder van de baan gereden. Gelukkig is de coureur uit Dordrecht weer helemaal fit na zijn crash op hoge snelheid in Misano. Op het Italiaanse circuit behoorde Robert in de trainingen tot de snellere rijders, waardoor hij met vertrouwen vrijdag kan beginnen aan het raceweekend. De race start zondagmiddag om 16:15 uur (NL tijd) op Donington Park.

Robert Schotman: ‘Misano was, op het resultaat in de wedstrijd na, een goed weekend voor ons. Dat geeft vertrouwen en motivatie voor Donington. Het is een circuit dat mij wel bevalt, dus ik heb erg veel zin om te gaan beginnen. Ik ben weer helemaal fit na der crash in de Misano, dus dat gaat geen belemmeringen opleveren. Ik denk dat er niets in de weg staat om een goed resultaat te behalen, waarbij we dit keer verder hopen te komen dan de eerste ronde.’