Schotman dicht bij podium in Lausitz

Afgelopen weekend was het einde van de zomervakantie voor de World Supersport 300 rijders met een wedstrijd op de Lausitzring in Duitsland. Robert Schotman wist na een spannende race op de 4de positie te eindigen, op slechts een seconde van de nummer 1.

Na 7 weken zomerstop gingen de rijders op vrijdag de baan op bij de vrije trainingen. Robert zat gelijk in de top 10 op het voor hem nieuwe circuit. Een circuit met een mooie lay-out maar ook erg veel hobbels. Zaterdag in de kwalificatie wist Robert de 8ste startpositie te veroveren.

Robert: “Op vrijdag hadden we de afstelling van de motor aangepast en voor de kwalificatie hadden we nog een aanpassing gedaan. Deze pakte echter niet goed uit waardoor de kwalificatie wat lastig werd. Voor de race deden we weer een stap terug in de afstelling en dat werkte goed. Ik had een goede start en kon me in de kopgroep rond positie 8 handhaven. Ik wilde nog niet te veel risico nemen en bleef dus een aantal rondes rond die positie hangen. Halverwege de race besloot ik dat ik verder naar voren moest om op het podium te eindigen dus klom ik op naar plek 4. Met nog 2 ronden te gaan werd ik ruw naar buiten gedrukt door een Italiaan, hij viel 2 bochten later waardoor de eerste 3 een gat konden slaan van ongeveer een seconde. In de laatste ronde kon ik daardoor alleen nog voor plek 4 strijden. Dit was een spannende strijd waarbij ik pas op het laatste stuk voor de streep terug naar plek 4 kon komen. Ik ben zeer tevreden over de race aangezien ik het maximaal haalbare eruit heb gehaald, er had hooguit meer ingezeten als de Italiaanse rijder niet was gevallen.”