Robert Schotman toont gretigheid richting Dutch TT

Met nog minder als drie weken te gaan voor de start van de Dutch TT toonde Robert vorig weekend zijn vorm. Vorig weekend reed Robert de laatste race op het TT Circuit voordat het MotoGP circus & Red Bull MotoGP Rookies in Assen neerstrijkt eind juni.

11393256_702509073193742_2421828436933687463_n

 

Successen in de KTM RC Cup
Robert reed tijdens het Ducati Club Race weekend in de KTM RC Cup. Op zaterdag de dag van kwalificatie was het nat, erg nat! De eerste kwalificatie ging het nog niet helemaal naar tevredenheid. In de tweede kwalificatie ging het direct een stuk beter, Robert wist snel zijn ritme te vinden wat resulteerde in een 2e startpositie achter meervoudig Nederlands kampioen Arie Vos.
 
Op zondag de dag van de race was het weer gelukkig verbeterd, de baan was droog ondanks enkele lichte spetters maar het waaide flink. Robert: “Mijn start was verschrikkelijk, ik kwam zeer slecht van mijn plek waardoor ik slechts als 12e de eerste bocht in ging. De knop moest direct om, ik moest direct vol aanvallen! Na een hele goede eerste ronde kwam ik als eerste over start-finish. Arie Vos, Koen Meuffels en ik streden vervolgens om de eerste plaats.”
Na een heel spannende strijd met heel veel close racing en positie wisselingen wist Arie Vos in de GT bocht de wedstrijd te beslissen. Robert wist vlak achter Arie Vos als tweede over de finish te komen voor Koen Meuffels. Na afloop van de race kreeg Robert nog een prachtig compliment van Arie Vos, hij noemde het de spannendste en leukste strijd op het circuit die hij ooit heeft gehad. Omdat Vos en Meuffels met een wildcard reden deed Robert uitstekende zaken voor het klassement en staat hij nu op de eerste positie in het kampioenschap. 

TT Persconferentie
Aanstaande woensdag is de TT persconferentie, de Nederlandse coureurs en pers zijn hierbij aanwezig. Helaas is Robert hier niet aanwezig omdat hij woensdag een school examen heeft.  
 
Nog geen kaarten voor de TT? 
In samenwerking met partner SportTravel is er speciaal voor de drie Nederlandse Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs een Rookies ORANJE vak gecreëerd op de Stekkenwal Tribune. Dit vak bevindt zich naast de bekende Valentino Rossi Tribune, kortom sfeer verzekerd! Naast het ultieme ORANJE gevoel krijgt iedereen op de Red Bull MotoGP Rookies Support Tribune een merchandise item en maakt je kans op gesigneerde items van de Nederlandse coureurs en een MotoGP paddocktour voor twee personen.

De kaarten kosten € 70,00 per stuk en van elke kaart gaat €10,00 direct als sponsoring naar de drie Nederlandse talenten. 
Er is zicht vanaf deze speciale tribune op een groot videoscherm en iedereen heeft gegarandeerd plaatsen naast elkaar, ongeacht hoeveel tribune kaarten er besteld worden. 

Kaarten zijn te koop via: http://www.ttcircuit-tickets.nl/homepage/tt-circuit-red-bull-rookie-stekkenwal-tribune-tickets.html