Robert Schotman Sporttalent 2015

vrijdag 19 februari 2016

Beste sporters 2015 van Dordrecht bekend
Karateka Geoffrey Berens is de Dordtse Sportman van 2015. Zwemster Kim Busch mag zich een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2015 ging naar het eerste team van ckv Oranje Wit. Wegracer Robert Schotman won de prijs voor Sporttalent 2015. De strijd om de titel Sportcoach 2015 is gewonnen door Astrid Tammeling-Winkelman, hoofdcoach van Kunstrijvereniging DDD en coach van het RTC Kunstrijden in Dordrecht. Dit maakte de jury bekend op donderdagavond 18 februari 2016 tijdens de jaarlijkse Dordt Sport Verkiezing (voorheen ‘SportProm’).

Nederland, Dordrecht, 18-02-2016 Sportbedrijf/ Dordtsport Sportverkiezing van het jaar.Stadhuis, Brok, Reynvaan
foto: Ronald van den Heerik

Jury
De jury van de Dordt Sport Verkiezing 2015 bestond uit een lid van het algemeen bestuur van de Sportraad, twee leden uit de organisatie van de Sportverkiezing, een oud (top)coach, twee oud-topsporters en een journalist van AD de Dordtenaar.

Genomineerden
Sportverenigingen en journalisten konden tot 6 januari 2016 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste Sportman waren behalve winnaar Geoffrey Berens, karateka’s Deron Ditiecher en Davy Brand genomineerd. Korfbalster Lara Boonstoppel en ijshockeyster Bieke van Nes dongen met winnares Kim Busch mee naar de titel voor beste Sportvrouw. Het eerste team van ckv Oranje Wit won de prijs voor beste Sportploeg van heren onder 22 jaar van basketbalclub DBV Rowic en korfbalploeg DeetosSnel A1. Naast winnaar Robert Schotman waren korfbalster Manon Brand en judoër Lex Karamat Ali genomineerd voor Sporttalent 2015. In de categorie Sportcoach waren naast winnares Astrid Tammeling-Winkelman, judocoach Akkie Muilwijk (Sportschool Muilwijk) en Jan de Jager en Wouter Blok van ckv Oranje Wit genomineerd.