Robert Schotman is klaar voor de Dutch TT!

Volgend weekend is het al zo ver, dan staat Robert aan de start van de 85e Dutch TT.
Afgelopen weekend was de laatste voorbereidingsrace met de KTM RC Cup op de Nurburgring. Hier won Robert dominant de race met ruim 7 seconden voorsprong, dit geeft alvast veel vertrouwen voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden op Assen.

ADAC-Motorsport-1400x933

Succes met de KTM RC Cup in Duitsland
De KTM RC Cup wedstrijd op de Nurburgring was een gecombineerde wedstrijd van de Nederlandse en Duitse Cup, daardoor reden er 47 rijders op de baan. Op de vrijdag werd er 1 sessie gereden, Robert had hier direct de smaak te pakken. Het was dus redelijk druk op de baan maar Robert kon dit een aantal rondes in zijn voordeel gebruiken doordat hij bij langzamere rijders kon slipstreamen. Aan het einde van de sessie was het verschil met de nummer twee meer dan een seconde!

Op zaterdag waren er twee kwalificaties. ’s Ochtends regende het erg hard maar tijdens de eerste sessie van de KTM Cup was de baan al weer flink aan het opdrogen. Robert stond continue in de top 5 en in het laatste rondje wist hij de eerste plek te veroveren. De tweede kwalificatie was onder zonnige omstandigheden. Uiteraard reed iedereen een stuk sneller.
In deze sessie kon Robert snel in zijn ritme komen en wist hij al snel goede tijden te rijden. Robert: “ Ik wist in mijn eentje al een tijd te rijden die goed was voor de eerste positie maar na een sleepje op het rechte stuk kon ik er zelfs een flinke voorsprong op de nummer 2 uithalen.”

De race op zondag verliep erg goed voor Robert. Met mooi weer ging de race van start.
De start was echter niet geweldige en na een hoop gedrang in de eerste bocht lag Robert zesde. Robert: “Ik kon in de eerste ronde gelukkig al veel goed maken en ging een rondje later als eerste diezelfde bocht in. Daarna heb ik een gaatje kunnen slaan en dat door de race weten uit te breiden tot een gat van 7 seconde. Qua strijd dus niet de meest spannende wedstrijd voor mij maar vanwege de achterblijvers en het pushen wist ik het leuk te houden voor mezelf. De goede ronde tijden bleven ook heel de race waar ik zelf erg tevreden mee ben, een voorbeeld is dat ik op een gegeven moment 5 rondjes achter elkaar binnen een tiende van een seconde bleef.” Door de winst in Duitsland weet Robert zijn leidende positie in de KTM Cup verder te versterken, doordat zijn naaste belagers punten lieten liggen.

Speciale helm voor de TT
Speciaal voor zijn thuisrace heeft Robert een nieuwe HJC helm gespoten in een speciale TT kleurstelling met dank aan Diablo Designs. Bent u geïnteresseerd in deze nieuwe helm, een preview staat nu al op Robert zijn social media, op Facebook, Twitter en Instagram. Om de helm in zijn geheel te zien moet u wachten tot de start van het TT weekend.

Als VIP gast de TT samen met Robert beleven?
Onder alle lezers van deze nieuwsbrief verloten wij een VIP arrangement voor twee personen voor de TT op vrijdag. Wilt u meedingen naar deze prijs, stuur dan voor vrijdag 19 Juni een mailtje naar info@www.robertschotman.nl. Vertel ons waarom u Robert graag op vrijdag wilt aanmoedigen voor zijn eerste Red Bull Rookies race in Assen, onder alle inzendingen kiest Robert de gelukkige winnaar.