Race in Imola vanwege weersomstandigheden afgelast

Robert Schotman kwalificeerde zich zaterdag met prachtige weersomstandigheden als twaalfde voor de World Supersport 300 wedstrijd in Imola. Helaas begon het zondagmiddag keihard te regenen in Italië, waardoor de organisatie besloot om de race af te lassen.

De World Supersport 300 trainingen in Imola werden onder prachtige weersomstandigheden afgewerkt. Robert Schotman begon vrijdagmorgen goed aan de eerste vrije training in Imola, maar het lukte hem niet om door te versnellen gedurende de sessie. Voor middagsessie werden er wat aanpassingen gedaan aan de setup. Dit pakte goed uit en Robert verbeterde zijn tijd met twee seconden. Zaterdag in de kwalificatie wist Robert zijn persoonlijke beste rondetijd verder aan te scherpen. De MTM Kawasaki rijder noteerde een achtste tijd van zijn groep en twaalfde in de gecombineerde uitslag, wat een positie op de vierde startrij betekende.

Zondagmiddag was het weer totaal omgeslagen en kwam de regen met bakken uit de lucht. De organisatie besloot dan ook om de World Supersport 300 wedstrijd vanwege veiligheidsredenen niet door te laten gaan.

Robert Schotman: ‘Ik vind het jammer dat de race niet door is gegaan. Ik had wel willen rijden in de regen, omdat ik denk dat ik daar ook wel snel had kunnen zijn. Nu heb je een weekend gewerkt om er niets voor terug te krijgen. Dat is zonde, maar het regende erg hard en dan is het aan de wedstrijdleiding om te bepalen of het wel of niet doorgaat. Dan is het nu maar vooruitkijken naar de volgende race in Jerez!’

Het volgende World Supersport 300 evenement is van 7 t/m 9 juni op het circuit van Jerez in Spanje.