Prima testweekeinde voor Schotman op zijn Yamaha R3 Supersport motor

Het complete Yamaha Factory supported GRT Racing Team was aanwezig in Vallelunga, Italië. De Franse titelhouder in het 2016 Supersport 300 kampioenschap Enzo de la Vega en de Nederlandse kampioen Robert Schotman reden er afgelopen zaterdag en zondag hun eerste meters op de nieuwe 2017 Yamaha R3 supersport 300 motor.


De omstandigheden waren prima, waterig zonnetje, 15 graden asfalt en luchttemperatuur en nieuwe banden. Dat betekende eerst de motoren inrijden en pas in sessie 2 volgas.
Robert: “Het gevoel met de motor was gelijk goed en ik voelde me thuis op de motor. Vooral de grip met de banden onder maximale hellingshoek was een serieuze verbetering ten opzichte van mijn eerdere ervaringen. Ik had erg veel grip en de motor stuurde goed. Daardoor kreeg ik snel het vertrouwen in de afstelling en kon ik er hard mee rond gaan. Zo plat dat de uitlaat opgehoogd moest worden om niet meer de grond te raken. ”
Gedurende het weekend zijn er diverse afstellingen van geometrie, vering en overbrenging uitgeprobeerd. Gevolg was telkens snellere rondetijden. Er waren helaas geen andere Supersport300 rijders om de prestaties mee te vergelijken. Schotman was wel elke sessie circa één seconde sneller dan zijn direct belager en teamgenoot.

“We hebben een prima test gedraaid en goede progressie geboekt. Mede daarom ben ik tevreden. Ik voel een klik met deze motor. Hij remt prima en stuurt erg gemakkelijk. Het team gaat nog wat puntjes op de i zetten en daardoor kan ik wel zeggen dat ik vol vertrouwen richting Aragon reis. Daar race ik op 2 april de 1e race van het kampioenschap. Ik doe mijn best om in de kopgroep te racen voor een podiumpositie. Hopelijk zijn mijn 1e race resultaten aanleiding voor fans om mij te sponsoren. Het mooie van deze sport is dat je wel echt een belevenis krijgt voor je geld.” zegt de breed lachende Schotman.

Over geld gesproken, Schotman kan nog een paar sponsoren gebruiken voor de bijdrage aan de totale seizoen kosten. Er hebben zich al en paar serieuze sponsoren aan Schotman verbonden, maar het laatste deel vergt nog wel een paar extra partners! Interesse, neem dan vooral nu contact op om de mogelijkheden te verkennen en te genieten van een spannende competitie en een prachtig strijdtoneel met ongetwijfeld mooie actiefoto’s eind april, tijdens de WSBK te Assen. Bel met Schotman via gsm 0629370087 of kijk op www.robertschotman.nl

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws op door .