Opnieuw pech voor Schotman na veelbelovend weekend

Het zit Robert Schotman de laatste wedstrijden niet mee. Nadat de MTM Motoport Kawasaki in Jerez al in de eerste bocht van zijn motor werd getikt, werd hij in Misano in de eerste ronde ook meegenomen in een crash op hoge snelheid van een andere rijder. Erg zonde, want de voortekenen waren goed nadat Schotman een goed tempo aan de dag legde tijdens de trainingen.

Robert Schotman gaf in de voorbeschouwing al aan dat het Misano World Circuit Marco Simoncelli tot zijn favoriete circuits behoort en dat bleek ook wel tijdens de eerste trainingsdag toen de MTM MotoPort Kawasaki coureur de snelste tijd wist te noteren. Ook tijdens de natte derde vrije training had Robert een goed tempo en wist hij een derde tijd te zetten.

Het plan van Robert was om met een klein groepje te gaan samenwerken in de kwalificatie, maar omdat er na een paar minuten al regen werd voorspeld kon dit niet doorgaan. Robert ging met de grote groep naar buiten, maar uiteindelijk bleef het in de sessie twaalf minuten droog. Robert wist een vrije goede rondetijd te noteren. Het was echter wel lastig om tot een echt snelle ronde te komen, omdat er in de laatste sector telkens veel rijders op de ideale lijn aan het wachten waren op een sleepje. Robert was zevende van zijn groep, wat een dertiende plaats op de grid betekende.

Na een goede warm-up begon Robert met vertrouwen aan de wedstrijd, echter niet voor lang. Na een goede start en een paar inhaalacties was Robert opgeschoven naar een negende plaats in de eerste ronde. Aan het einde van het rechte stuk ging het fout in een snelle rechterknik. Een rijder achter Robert kwam ten val. Robert werd meegenomen in deze crash en kwam met zo’n 170 km/h ten val. Net als in Jerez was de race van Robert binnen één ronde al voorbij door een crash van een andere rijder.

Robert Schotman: Vanaf de eerste trainingen stonden we er goed bij en tot aan de warm up liep het eigenlijk goed, dus ik begon met vertrouwen aan de race. Ik had een goede start en won vervolgens wat plekken. Ik lag op P9 toen ik het rechte stuk op ging. In de tweede snelle knik na het rechte stuk klapte er iemand vol bij mij achterop waardoor ik met ongeveer 170 km/h ten val kwam. Het gaat gelukkig vrij goed, ik heb alleen wel wat last van mijn rechterknie. Deze heb ik laten checken, maar daar zitten geen breuken in. Het is de tweede race achter elkaar dat ik niet verder ben gekomen dan de eerste ronde doordat er iemand valt en diegene mij meeneemt. Erg zuur en teleurstellend natuurlijk, maar in Donington gaan we er weer voor!’

De zesde ronde van het World Supersport 300 kampioenschap is van 5 t/m 7 juli op Donington Park.