Een goed tempo, maar niet het gewenste resultaat in Aragon

Met het racetempo van Robert Schotman in Aragon was niets mis, maar een achttiende tijd in de kwalificatie zorgde ervoor dat Robert in de tweede groep terechtkwam in de wedstrijd. De Kawasaki rijder wist zich in de slotfase op te werken naar een elfde plaats in de einduitslag.

De eerste ronde van het World Supersport 300 seizoen werd afgelopen weekend verreden op Motorland Aragon in Spanje. Tijdens de eerste vrije training druppelde het iets en was het nog erg koud, maar wist Robert Schotman wel een goed ritme op te bouwen. Deze baancondities kwam de achterband niet ten goede. Maar deze band moest Robert ook gebruiken in de tweede sessie, omdat er maar een beperkt aantal beschikbaar zijn in een raceweekend. Wel kreeg de MTM Kawasaki Racing coureur in deze tweede en derde training de bevestiging dat het de snelheid en basisafstelling goed zit.

In de kwalificatie lukte het Robert niet om een goede uitgangspositie te veroveren voor de wedstrijd met een achttiende tijd. De MTM Kawasaki rijder koos voor het verkeerde treintje om tot een snelle tijd te kunnen komen. Maar de onderlinge verschillen waren erg klein en het gaat naar de top-vijf was niet groot, waardoor Robert vertrouwen had in een goed verloop van de wedstrijd.

De start van Robert was ook goed en hij wist in de beginfase plaatsen te winnen. Helaas viel er al snel een splitsing tussen de eerste en tweede groep, die uiteindelijk niet meer dichtgereden kon worden. Robert zat in de voor hem ‘verkeerde’ tweede groep en kon maximaal nog gaan voor een achtste plaats. In het gevecht met een grote groep rijders wist Robert na elf ronden als elfde over de finish te komen in de eerste race van het seizoen.

Nu gaat Robert zich opmaken voor zijn thuiswedstrijd, die volgende week (12 t/m 14 april) wordt verreden op het TT Circuit Assen.

Robert Schotman #6: ‘P11 in de race. Het is geen goed resultaat, maar ik ben wel tevreden over hoe ik mijn wedstrijd heb gereden. In de kwalificatie is het fout gegaan en ik moest vanaf P18 komen. Mijn openingsfase was goed, maar er ontstond al snel een splitsing tussen de eerste en tweede groep. Ik zat in de verkeerde groep. Ik probeerde anderen, waarvan ik dacht dat die het gat konden dichten, het kopwerk te laten doen. Maar het is inhalen of ingehaald worden, dus viel ik wat terug. In de slotfase nog wel weer naar voren gekomen in de groep en als elfde geëindigd. In Assen gaan we voor een betere kwalificatie, zodat we dan weer mee kunnen doen voor het podium!’